Predikant – Wim Vermeulen

NAAM: WIM VERMEULEN

ORGANISATIE: JACOBIKERK

FUNCTIE:  PREDIKANT

LEEFTIJD: 38

WAT BETEKENT VOOR JOU ‘SAMEN LEVEN’?

Kennen en gekend zijn, dat vind ik heel belangrijk. Buurt, werkkring, vrienden en familie en kerk. Er zijn gradaties en het hangt ook wel af van je behoeften. Ik wil al gauw iemand echt kennen. Small talk verleerd. We dachten dat we het niet nodig hadden. We moeten zelf iemand zijn los van anderen. Het individu bestaat niet. Kwetsbaarheid en verleerd. Laat dat niet zien.

 

DENK JE DAT JOUW ROL BIJDRAAGT AAN DAT MENSEN NIET AAN JE VRAGEN?

Ik probeer toegankelijk te zijn dus mensen zouden dat niet lastig moeten vinden.

 

EN IN JE FUNCTIE?

Het brengt z’n eigen dynamiek met zich mee. Mensen kunnen hier enthousiaster zijn dan in hun echte werk. Delicate balans tussen afstand en nabijheid. Ik kijk wel uit waar ik mijn verhaal kwijt kan.

 

WAAR DENK JE AAN BIJ HET WOORD EENZAAMHEID

Ik heb geen mens (ik heb niemand die bij me hoort). Veel contacten hebben maar niet weten bij wie je nou echt terecht kan. De ontmoeting van hart tot hart. Je mist een contact waarmee je het diepste wat in je is kan delen.

 

WANNEER VOEL JIJ JE EENZAAM?

Dat zou dan echt gaan om het emotionele. Als je je niet begrepen voelt door je naasten in het bijzonder. Die met overtuigingen of angsten te maken hebben. Datgene dat ik doe brengt al emotionele eenzaamheid met zich mee.

 

WAT HEEFT JOU TOEN GEHOLPEN OM JE MINDER EENZAAM TE VOELEN?

Mensen opzoeken

 

WAT DOET DE KERK VOOR EEN ANDER DIE ZICH EENZAAM VOELT?

Bingo, maaltijdgroep, komen heel veel mensen met weinig contacten. Het is in het blikvelt.

 

WAT ZOU JIJ MORGEN KUNNEN DOEN TEGEN EENZAAMHEID?

We doen heel snel iets doen voor, betekenisvol contact is zijn met. Groeten en een praatje maken. Trial on error. Jezelf kwetsbaar opstellen. Ik weet niet wat ik zou moeten vragen. Vanuit onzekerheid kan ook openend werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *